Nya nagellack!


Idag efter skolan mötte jag Emelie och köpte lite nya nagellack. Är supernöjd! Det fick bli "Marzipan" och "Mellow Yellow" av Isadora, två pastellfärger från Depends vårkollektion (fast dessa köpte jag faktiskt i söndags). "Stormy Seafoam" och "Electric Blues" från Kicks samt ett topplack & ett baslack från Seche Vite (de ska tydligen vara skitbra!). Allt detta gick på ungefär 500 kronor.

Gjorde en design idag men det är så dåligt ljus så jag visar den imorgon istället då jag tagit kort i dagsljus! :)

- Julia


Körsbär


Om ni undrar varför det är så kladdigt så är det för att jag råkade somna på dem innan de torkat hehe..

Du behöver: Vitt, Rött och Grönt nagellack.

Steg 1: Måla naglarna helt vita.
Steg 2: Gör röda prickar lite här och var på nageln (prickarna som då är "körsbären" ska sitta ihop)
Steg 3: Måla gröna streck som kommer upp från de röda prickarna. De ska gå ihop högst upp. Gör småsmåsmå vita prickar i de röda så de får en mer "verklig" look. Klart!

- Julia


Converse Nails



Du behöver: Fem olika nagellacks-färger (basen på varje "sko"). Svart & Vitt nagellack.

Steg 1: Måla alla fem naglar i olika färger. Jag valde grå, ljusblå, svart, röd och mörklila.
Steg 2: Måla tippen av nageln vit och gör ett svart tunt och lite böjt streck på.
Steg 3: Gör tre stycken vita prickar på vardera sida av nageln. Dra vita streck mellan dem som jag gjort på bilden. Gör sedan svarta prickar över de vita. Klart!

- Julia

Kiwi!


Mina naglar jag gjorde i helgen, tycker faktiskt att de blev jättefina :)

Du behöver: Grönt, Vitt och svart nagellack. Tandpetare.

Steg 1: Måla hela nageln grön.
Steg 2: Gör en vit oval mitt på nageln. Dra ut små vita streck från ovalen med hjälp av en tunn pensel eller en tandpetare.
Steg 3. Gör 3-4 små svarta prickar mellan de vita strecken. Klart!

- Julia

Water marble art


Kan inte riktigt skriva en beskrivning till denna bild men det är faktiskt väldigt enkelt och är superfint! Sök på "Water marble art" på Youtube :)

- Julia

Panda


Mina naglar för några dagar sedan! Super enkel design :)

Du behöver: Vitt & Svart nagellack.

Steg 1: Måla en vit halvmåne längst ned vid tippen av nageln. Detta är ansiktet på pandan.
Steg 2: Gör två svarta prickar högst upp på huvudet, detta är öronen.
Steg 3: Ögonen - Gör två svarta prickar ungefär mitt på det vita. I de svarta prickarna gör du två lite mindre prickar.
Steg 4: Gör en liten nos längst ned på pandan. Klart! :)

- Julia



Little Strawberry


För några dagar sedan blev jag lite sugen på en mer somrig design så jag provade på att göra jordgubbar. Dock måste jag säga att de skulle passa in bättre när det är sommar och inte nu då det är alldeles täckt av snö utomhus haha! Även fast den blev otroligt slarvig och kladdig är jag ändå ganska nöjd. Tycker att den är lite gullig.

Du behöver: Rött, Vitt, Grönt och ett Gult nagellack samt tandpetare.

Steg 1: Måla hela nageln röd.
Steg 2: Bladen - Måla små vita blad som kommer ner från nagelbanden med cirka 4-5 "taggar". Anledningen till att du ska börja med vitt är för att den gröna färgen kommer fram betydligt finare då. Fyll sedan i det vita med en grön färg. Jag använder ett nagellack med en tunn pensel men har du inte det kan du antingen köpa en smal pensel och doppa i nagellack eller använda en tandpetare.
Steg 3. Gör små gula steck under bladen. För att göra detta använde jag en tandpetare. Avsluta sedan med ett topplack.. - Klart!

- Julia

Pink Leopard


Du behöver: Guldigt/Skimrande eller ett valfritt lack du använder som grund. Ett rosa, samt ett svart lack.

Steg ett:
Måla nageln i en valfri färg. Jag valde ett guldigt skimrande lack från OPI.

Steg två:

Använd ett valfritt föremål (något du kan göra prickar med. Jag använder som sagt toppen på en virknål) till att göra de rosa prickarna lite här och var på nageln.

Steg tre: Använd en tandpetare för att göra de små svarta "ramarna" runt prickarna. Istället för att göra runt hela pricken skall du endast göra som på bilden, alltså runt ungefär halva. Avsluta sedan med ett topplack för lite extra glans. Så enkelt är det!

- Julia

Colorful owls


För någon vecka sedan provade jag på att göra ugglor. Detta var faktiskt en utav mina första lite mer avancerade designer och resultatet kunde blivit mycket bättre men jag är ändå hyfsat nöjd.

Du behöver:
Grönt, Rosa, Lila, Blått, Oranget, Gult och Svart nagellack.

Steg ett:

Bas - Välj ut fyra olika färger. Jag valde Grön, Rosa, Lila och Blå.
Börja med att måla ungefär 3/4 delar av nageln i färgen du valt. Försök göra så att det går lite uppåt högst upp i hörnen (detta är öronen).

Steg två:

Kropp - Måla en halvcirkel i en ljusare nyans av färgen du använde först. Har du inte det så kan du lätt blanda ut den mörkare med lite vitt nagellack på ett papper tills du är nöjd med nyansen. Efter att "halvcirkeln" torkat kan du måla dit fem prickar i den mörka färgen.

Steg tre:
Ögon - Gör två gula prickar strax ovanför halvcirkeln. För att göra använder jag (tro det eller ej) en virknål. Har du inte det hemma kan du försöka hitta ett föremål med en rund topp som du kan göra prickar med. När det gula har torkat gör du svarta lite mindre prickar i de gula.

Steg fyra: Måla en orange triangel eller prick precis i början och mitten av halvcirkeln. Detta är ugglans näbb. Avsluta med ett topplack och sedan är det klart!

- Julia


Nailaddict - en nagelblogg.

Hej!
Mitt namn är Julia och under de senaste månaderna har jag blivit mer och mer intresserad av naglar och att måla olika mönster på dem. Har provat mig fram och är fortfarande väldigt mycket nybörjare men det går framåt och jag blir bättre och bättre. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att tillslut göra en blogg där jag kommer att lägga upp bilder på de "designer" jag gör, berätta hur jag gör dem och även skriva om allt annat som har med naglar att göra. Det är inga proffs designer jag gör, och jag kan inte direkt säga att det blir särskilt snyggt men med intresset som växer så växer även kunskapen och designerna jag gör blir bättre och bättre. Hoppas att någon där ute gillar det :)

- Julia

RSS 2.0